תסמונת אירלן: כשמדע העיבוד החושי פוגש פתרון מותאם אישית ומשנה את דעתם של הספקנים

תוכן עניינים

המאמר הזה נכתב במיוחד עבור מי ששמע על תסמונת אירלן, אבל עדיין שואל את עצמו – האם זה באמת יכול לעזור לי?

משקפי אירלן, משקפיים שמסננים אור, אבל פותחים עולם שלם של בהירות!

מדובר במשקפיים עם עדשות מסננות צבע המיועדות לטפל בבעיה בקרב אנשים שאובחנו כסובלים מסמונת אירלן (עומס חזותי) בלבד, ואינם יעשושינוי משמועתי אצל מי שלא אובחן עםתסמונת אירלן.

תסמונת אירלן – מה זה ומה זה לא?

במאמרים רבים באתר אירלן ישראל, נכתב על תסמונת אירלן, הסימפטומים השונים,  המאפיינים של התסמונת ובעיות נפוצות שמשקפי אירלן נותנים להם מענה. לנוחותיך, נכתוב לכם כאן בקצרה מהי תסמונת אירלן ונענה לשאלות נפוצות, שעולות לעיתים קרובות, בקרב אנשים המתעניינים בנושא..

תסמונת אילן הינה בעיה הקשורה בפיענוח (עיבוד) המח של התמונה המועברת מהעין. היות שהבעיה היא במוח ולא בעין, מדובר בבעיה שאינה בעית ראיה ולכן אינה יכולה להיות מטופלת על ידי אופטיקאי או אופטימטריסט. תסמונת אירלן היא בעיית עיבוד חושי. ככזה, היא דומה לבעיות עיבוד אחרות (הן חזותיות והן שמיעתיות) המזוהות באמצעות מבחנים פסיכו-חינוכיים.

כאשר יש בעיה בפענוח נכון של האור על ידי המוח, מופיעות תופעות שונות כגון כאבי ראש (מיגרנות), תופעות של קושי בקשב וריכוז, קשיי קריאה, דיסלקציה ועוד.

לצערנו הרב, אנשים (ובעיקר ילדים) רבים מאובחנים באופן שגוי כסובלים מבעיות קשב ודיסקלציה, מטופלים בשיטות להתמודדות עם הבעיה (לרבות כדורים), אולם הבעיה לא נפתרת היות ומקורה למעשה במקום אחר. גם שנים רבות לאחר מציאת התסמונת בארה״ב ע״י הלן אירלן, ומציאת הפתרון באמצעות עדשות מסננות צבע, המודעות בקרב האוכלוסייה אינו מספק

תסמונת אירלן אינה בעיית קריאה, אינה דיסלקציה, אינה בעיה בראייה או ראייה ואינה מצב רפואי. היות ותסמונת אירלן, אינה מצב רפואי מוכר על ידי ארגונים רפואיים, היא לא מאובחנת על ידי רופא ואינה זוכה להכרה הראויה.

נדגיש: לא בעיה בראייה – אלה בעיה במוח. זוהי ההבנה החדשה של עומס חזותי.

 

שאלות שאתם  מהססים  לשאול – ואנחנו עונים

מה כבר צבע יכול לעשות? נשמע פשוט מדי

זוהי שאלה מצוינת – וגם שאלה טבעית. אבל כמו בתחומים רבים במדע, הפתרונות הפשוטים ביותר לעיתים מסתתרים מאחורי הבנה מורכבת. עדשות אירלן אינן 'סתם צבע', אלא תוצאה של תהליך אבחוני אישי ומדויק, שמזהה בדיוק אילו אורכי גל יוצרים עומס על המוח שלך, ומתאים עדשה שמסננת רק אותם – לא פחות ולא יותר. הצבע כאן הוא הכלי, לא המהות.

זה לא באמת מוכח מחקרית

ההפך הוא הנכון – קיימים מעל 200 מחקרים מדעיים, שפורסמו בכתבי עת שעברו ביקורת עמיתים, במגוון תחומים. הם מתעדים לא רק שיפור בתחושת נוחות, אלא גם שינויים מדידים בתפקודי מוח, שיפור במהירות הקריאה, הפחתה בתסמינים כמו כאבי ראש, עייפות וקשיי קשב. אפשר לעיין ברשימת מקורות עדכנית באתר הבינלאומי: https://irlen.com/research

 

יש טענות שמדובר באופנה חולפת – מה אתם אומרים?

נכון, כמו בכל תחום חדש, קיימים קולות ביקורת. לרוב, ההתנגדות נובעת מחוסר היכרות עם הממצאים המדעיים, או מחשיבה מוטעית שתסמונת אירלן היא איזו אופנה חולפת . כיום ישנן  ראיות רבותשתומכות ביעילות השיטה ובבסיס הנוירולוגי שלה.

 

אם זה כל כך טוב, למה זה לא מוכר על ידי קופות חולים או ביטוחים?

תסמונת אירלן אינה מוגדרת כמצב רפואי ולכן אינה באחריות רופאים. זהו קושי בעיבוד חושי מוחי, שמזוהה ומטופל ע"י אנשי מקצוע מתחום החינוך והפסיכולוגיה. למרות זאת, במדינות רבות כבר מתקבלת הכרה והסדרה כטכנולוגיה מסייעת רשמית – וגם בישראל אנו פועלים לקידום ההכרה.

 

לסיכום

אם הגעת עד לכאן – כנראה שאתה באמת מתעניין, אפילו אם עדיין יש לך  ספקות. זה בסדר,, ספקנות בריאה מביאה לשאלות טובות, ושאלות טובות מביאות להבנה עמוקה. תסמונת אירלן היא תחום מתפתח, מגובה מדעית, ובעל פוטנציאל לשנות חיים – בתנאי שניגשים אליו בפתיחות ובדיוק. אנחנו כאן כדי להקשיב, לענות, ולהתאים – בדיוק בשבילך.

אם אתה מרגיש שמשהו בתיאור הזה נוגע גם אליך – אל תהסס לבדוק. ביקור קצר באתר שלנו או שיחה עם אחד מאנשי הצוות יכולה להיות הצעד הראשון בדרך לחיים נוחים, רגועים וברורים יותר. אנחנו מזמינים אותך להתנסות, לשאול – ולגלות בעצמך.
אחרי שנים של חוסר מענה – אולי זה הפתרון שחיכית לו.

למידע נוסף:

– אתר אירלן ישראל: https://www.irlen.co.il

– האתר הבינלאומי: https://www.irlen.com

– לקריאה נוספת על קשב וריכוז: https://irlen.co.il/blog-attention

– על רגישות לאור: https://irlen.co.il/blog-light-sensitivity

– על פגיעות ראש: https://irlen.co.il/blog-head-injury

למה לסבול? יש פתרון!

הבהרה משפטית

 המידע והתכנים המופיעים באתר זה נועדו לשם אספקת אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר המלצה, עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה על בסיס אישי ופרטני. מטרתם של התכנים הכתובים באתר היא לסייע בידי המעיינים בו ולהרחיב את בסיס הידע שלהם בנושאים המובאים בו טרם הפנייה למומחה הרלוונטי.

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים ואנו ניצור אתכם קשר בזמן הקרוב

דילוג לתוכן